VOOR-SPRONG

Klantcase Cito

Communicatie | Kennisdeling | Onderwijs

Eline Veerman startte in december 2020 met haar communicatieproject bij Cito, binnen de jongste divisie: Onderzoek, Kennis en Innovatie (OK&I). OK&I werkt via onderzoeks- en innovatieprojecten continu aan nieuwe meet- en volginstrumenten voor in de klas. Eline draagt bij aan het inrichten van de communicatie om de kennis uit de projecten nog actiever, gestructureerder en met meer impact te delen met – in het bijzonder – de onderwijspraktijk.

Vanaf de start van haar project heeft Eline de wensen en behoeften bij diverse belanghebbenden in kaart gebracht. Ze heeft vervolgens de vertaalslag gemaakt naar een digitale omgeving: de CommunicatieWijzer: een nieuw team in Teams met handige voorbeelden en tips & tricks voor kennisdeling. Het heeft als doel om de onderzoekers te ondersteunen bij het delen van kennis uit hun project(en) met de onderwijspraktijk. Daarnaast verzorgde Eline LinkedIn-workshops om ervoor te zorgen dat haar collega’s een nog professioneler LinkedIn profiel hebben én in het juiste netwerk zitten. Ze heeft daarmee een mooie vervolgstap gezet richting de ambitie van OK&I: doorgroeien naar de kennisorganisatie op het gebied van onderwijskundig meten.

“Met haar frisse blik zorgt Eline voor nieuwe inzichten en met haar open houding krijgt ze collega’s mee”

– Jos Keuning

Jos Keuning, Hoofd Onderwijskundig Onderzoek bij Cito binnen OK&I, ervaart dat Eline kijkt met een frisse blik. “Met haar frisse blik zorgt ze voor nieuwe inzichten en met haar open houding krijgt ze collega’s mee. Bepaalde zaken zijn voor haar vanzelfsprekend die dat voor ons niet zijn. Hiermee zet ze ons aan het denken en creëert ze verandering. En complimenten hoe ze in coronatijd de juiste belanghebbenden heeft weten te vinden en haar kansen heeft gepakt.”

Eline is de eerste SPRNG’R bij Cito en werkt er nu een jaar. Over een SPRNG’R ben je zo tevreden dat je ze niet meer kwijt wilt, dat is het motto van Voor-Sprong. Dat heeft Eline bewezen, want ze treedt in dienst bij Cito binnen de divisie OK&I als Communicatiespecialist & Personal Assistant (PA).

Benieuwd wat Voor-Sprong voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op met Tom Spanjaard, 06-53407842